Meer dan 90.000 toeschouwers!

Meer dan 90.000 toeschouwers! Dankzij een grotendeels zonnige wedstrijddag trok JACK’S Racing Day in het tweede weekend van augustus meer dan 90.000 bezoekers naar het TT Circuit Assen. Met een GRATIS toegangsbewijs waren zij vanaf de beroemde TT-tribunes onder meer getuige van een aantal snelle ronden van de voormalig wereldkampioen Formule 2 én Formule E Nyck de Vries, terwijl een stuntvliegtuig landde én weer opsteeg om vervolgens een wervelende luchtshow te verzorgen.

Met een overtuigende overwinning werd de Nederlander Ricardo Brink in Assen vandaag kampioen in de categorie Superbikes van de BeNeLux Trophy.

Ricardo Brink kampioen

Na een ijzersterke race eerder op de dag, liet Ricardo Brink tijdens de tweede race van het weekend zijn directe opponenten uit het algemeen klassement (Yan Ancia en Thijs Peeters) met ruim 21 seconden achter zich en werd zo vroegtijdig kampioen in de Benelux Trophy. Bij de Superkarts won de Brit Liam Morley de derde en beslissende race van het weekend.

In de laatste ronde van de Colmore YTCC V8 Race Car Challenge, haalde Henk Thuis Walter Hoffman in en kwam zo als winnaar over de finish. In de Mazda MX5-Cup stormden twee aaneengesloten duo’s de Ramshoek en GT-bocht in, maar het was Sam Jongejan die er met de winst vandoor ging.

Snelste raceklasse van Europa

Bij de ‘Big Open Single Seaters’ won de Oostenrijker Ingo Gerstl, die tijdens de kwalificatie op zaterdag een absoluut baanrecord neerzette, de eerste race. Ex-Formule 1-coureur Antonio Pizzonia uit Brazilië won de tweede race in 'de snelste raceklasse van Europa'. In de Porsche Carrera Cup Benelux nam gastrijder Larry ten Voorde, tweevoudig Porsche Supercup kampioen, direct een voorsprong en ook na de herstart bleef hij domineren op weg naar de overwinning.

Wat Tomas de Backer zaterdag in de Ford Fiesta Sprint Cup niet lukte, kreeg hij in de tweede race van deze klasse, zondag, wel voor elkaar: hij greep de overwinning voor de Pool Alan Czyz. Esmee Kosterman legde beslag op de derde plaats.