WERELDKAMPIOEN AEGERTER KOMT NAAR ASSEN!

WERELDKAMPIOEN AEGERTER KOMT NAAR ASSEN!

You're Welcome! Bezoekers van JACK’S Racing Day op het TT Circuit Assen genieten GRATIS van motorracer en regerend World Supersportkampioen Dominique Aegerter op zijn Ten Kate Racing Yamaha. 

De 31-jarige Zwitser debuteerde op 16-jarige leeftijd in het wereldkampioenschap 125cc. Na elf podiumklasseringen, waaronder een overwinning in de Grand Prix van Duitsland in Moto2 en overwinningen in de MotoE World Cup tekende hij eind 2020 bij het Nederlandse Ten Kate Racing team. Met de Yamaha R6 domineren rijder en team sindsdien het wereldkampioenschap Supersport. Vorig jaar pakte Aegerter maar liefst tien overwinningen en wist hij de wereldtitel met nog een race te gaan veilig te stellen. En eerder deze maand won ‘Domi’ in Engeland zijn negende race in successie, waarmee hij het record voor meeste overwinningen op rij in de categorie wist te evenaren. Aegerter is hoe dan ook bezig de motorsportgeschiedenis te herschrijven, want voor het eerst staat één en dezelfde coureur in hetzelfde seizoen aan de leiding van zowel het wereldkampioenschap Supersport als de MotoE World Cup.


Ten Kate Racing Team

Ten Kate Racing Team

Ten Kate Racing uit Nieuwleusen behoort tot de meest succesvolle teams in het wereldkampioenschap Supersport. Tussen 2002 en 2014 behaalde het team maar liefst negen wereldtitels, waarvan zes titels op rij. In 2007 won het team zowel de World Superbike als World Supersport titel, een ongeëvenaarde prestatie in het wereldkampioenschap. Ook Ten Kate en de Racing Day kennen een lange geschiedenis. Vanaf de allereerste editie in het jaar 2000 verscheen het team regelmatig aan de start van de ONK-races tijdens de Racing Day met grote namen als Karl Muggeridge, Fabien Foret, Pere Riba, Chris Vermeulen, om bij latere edities spectaculaire demonstraties te verzorgen met de eerste Nederlandse wereldkampioen Michael van der Mark.


PADDOCKKAARTEN TE KOOP AAN DE KASSA

Jacks Ford Drenthe Telegraaf Radio Veronica Fource