Prachtkans voor promotie wegrace

Prachtkans voor promotie wegrace Voor het tweede jaar op rij is er de samenwerking tussen de organisatie van JACK’S Racing Day en de motorsportbonden van België, Nederland en Luxemburg om op het TT-circuit van Assen een race te organiseren voor de Benelux Trophy 2021, in de klassen Supersport 600 en Superbike 1000. Het evenement dat, met uitzondering van de vorige editie tijdens corona, jaarlijks door tienduizenden toeschouwers wordt bezocht, blijft voor de rijders uit de Lage Landen nog steeds een prachtkans om promotie te maken voor hun sport. Zij zullen er dan ook alles aan doen om tussen het geweld op vier wielen er spannende en sensationele wedstrijden van te maken.

Het regelement maakt dat iedereen die met een Nederlandse, Belgische of Luxemburgse racelicentie aan de start komt punten scoort voor het kampioenschap. Dit maakt de Benelux Trophy jaar op jaar aantrekkelijker voor het publiek en daarmee ook steeds competitiever.
Veel gastrijders verwacht

Veel gastrijders verwacht

Als vaste deelnemers aan de Benelux Trophy maken Yan Ancia en Sander Claessen ook dit jaar opnieuw de dienst uit en zij zullen, zonder ongelukken, strijden voor de titel in de Superbikecategorie en de podiumplaatsen in Assen. Van Nederlandse zijde komt Team Zuurbier, met Marcel Zuurbier en Rick Smits zeker aan de start, al enkele seizoenen vaste deelnemers aan de Benelux Trophy. Ook Performance Racing Achterhoek heeft met Virgil-Amber Bloemhard een ijzer in het vuur.

In de lichtere 600cc Supersport klasse speelt Nederland een toonaangevende rol met na de races op de Nürburgring niet minder dan drie Nederlanders in de top vijf. Aan de leiding gaat echter een Luxemburger, de geheel in fluor geel en groen getooide en daarmee opvallende verschijning op het circuit, Andy Anen. Hij is tot op heden de meest regelmatige coureur. Tegenstand zal hij in Assen krijgen van Jorn Hamberg, Randy Van Hees en Jim de Goede. Deze eerste is het speerpunt van Performance Racing Achterhoek, naast Ilja Caljouw, terwijl Van Hees uitkomt voor Team Zuurbier. Pearl Gebben Yamaha rijder Finn de Bruin gaat op Asen in ieder geval voor een plek op het podium na een uitstekende vierde en vijfde klassering tijdens het WK Superbike eind juli.


BESTEL HIER JE KAARTEN VOOR DE PADDOCK!

Jacks Ford Eru Drenthe Telegraaf Radio Veronica