Audi V10 Power!

Audi V10 Power! In de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup racen 20 deelnemers met het sportieve vlaggenschip uit Ingolstadt; de 500 pk-sterke Audi R8 LMS GT4. De naam R8 is een verwijzing naar de R8 raceauto van Audi waarmee onder andere vijf keer de 24 Uur van Le Mans werd gewonnen. De R8 LMS GT4 is speciaal gemaakt voor GT4-races en beschikt over een 500 pk sterke 5.2 FSI V10-motor, afgeleid van de Lamborghini Gallardo.

Tom Spitzenberger beleefde de beste start van het seizoen, want eind juni vocht hij in de Motorsport Arena Oschersleben met Tim Reiter en Robin Rogalski, de kampioenen van 2020 (Reiter) en 2019 (Rogalski) voor plaatsen één tot drie en Spitzenberger was de coureur die de meeste punten mee naar huis mocht nemen.
Gelijkwaardig speelveld

Gelijkwaardig speelveld

Alle deelnemers staan aan de start in identieke Audi R8 LMS GT4 bolides. De wagens worden centraal onderhouden en naar het circuit getransporteerd inclusief alle benodigde apparatuur, banden, olie en pitboxuitrusting. Ter plaatste staan iedere deelnemer een monteur en een race-ingenieur ter beschikking. Aan de deelnemer en zijn team de opdracht om de vering, bandendruk, in- en uitgaande demping, stabilisatoren en de achterspoiler naar wens in te stellen. Per raceweekend krijgt iedere deelnemer twee sets slickbanden van Hankook. De banden worden doorgaans in de kwalificatie nieuw ingezet, waarna de race volgt op reeds in de kwalificatie gebruikte banden.
Van veteraan tot beginner

Van veteraan tot beginner

De eerste kampioen in de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup in 2018 was veteraan Kris Heidorn, gevolgd door de twee opkomende jonge talenten Robin Rogalski en Tim Reiter in 2019 en 2020. Rogalski en Reiter hebben nu de ADAC GT4 bereikt en bemannen samen een Audi R8 LMS GT4 van Seyffarth Motorsport waarmee ze net naast hun eerste podiumplaats in Zandvoort grepen met de vierde plaats. Hun carrière dient als lichtend voorbeeld voor de starters van de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup van dit jaar.

 


BESTEL HIER JE KAARTEN VOOR DE PADDOCK!

Jacks Ford Eru Drenthe Telegraaf Radio Veronica