Snelle rondetijden met superkarts

Snelle rondetijden met superkarts

Met 100 pk op 218 kilogram inclusief rijder en rondetijden tussen de 1:35 en 1:45, waarvan de meeste auto- en motorcoureurs alleen maar kunnen dromen, behoren de superkarts tot de snelste voertuigen op JACK’S Racing Day. De snelle rondetijden worden behaald door de hoge bochtensnelheid en het feit dat er met de Superkarts erg laat geremd kan worden.


Tijdens JACK'S Racing Day komen de Superkarts maar liefst zes keer in actie in drie trainingen en drie wedstrijden. Liefst 60 superkarts verschijnen aan de start, onderverdeeld in de klassen 250 internationaal, 250 nationaal, 250 mono en de 450cc 4-takt.Mondiale uitstraling

Mondiale uitstraling

De Dutch Superkart GP heeft inmiddels mondiale uitstraling gekregen wat tot gevolg heeft dat er ook rijders uit Zuid- en Noord Amerika aan de start staan. De absolute topper in dit rijdersveld is de Duitse coureur Peter Elkmann. Hij heeft diverse Europese titels op zijn naam staan en scoort in elke race waar hij in Europa aan de start staat topresultaten. Het Nederlands contingent rijders wordt aangevoerd door Marcel Maasman. Marcel won ooit beide races in Assen na een bloedstollend gevecht met Lee Harpham uit het Verenigd Koninkrijk. De lokale held Recardo van Dijk uit Groningen en de jongste deelnemer uit het veld zal zeker van zich willen laten spreken voor zijn thuis publiek. Voorts wordt Nederland vertegenwoordigd door Danny Stokman, Sven van de Wardt, Leo Kurstjens, Mark Verhaar, Chris Reit en Jan Bakker.


BESTEL HIER JE KAARTEN VOOR DE PADDOCK!

Jacks Ford Eru Drenthe Telegraaf Radio Veronica