Formule 1 beleven met BOSS GP

Formule 1 beleven met BOSS GP

Het geluid, de snelheid, de auto’s. Bezoekers van JACK’S Racing Day worden volgend jaar weer getrakteerd op een race met beroemde Formule 1 auto’s dankzij BOSS GP, de snelste raceklasse van Europa. In het jubileumjaar van de categorie komt de klasse voor het eerst sinds 2019 weer naar Assen.

BOSS GP is al sinds 1994 de snelste raceklasse van Europa, anno 2023 dankzij de ruim 900 pk-sterke Formule 1 auto’s waarmee grote namen als Sebastian Vettel, Eddie Irvine, Mark Webber, Gerhard Berger en Jean Alesi ooit furore maakten. Op de startlijst staan onder meer de destijds door BECK’s en HSBC gesponsorde Jaguar R2, de Red Bull Toro Rosso STR-1 en 3, de Mild Seven Benetton B197 en de Lotus T127. De tot wel 600 pk-sterke V8’s uit de talentenklassen Indy Lights, GP2, F3000, A1GP, AutoGP en de World Series maken minstens zoveel indruk.


Pizzonia en Vettel

Pizzonia en Vettel

De combinatie van de Oostenrijker Ingo Gerstl en zijn Toro Rosso F1, goed voor het ronderecord op het TT-circuit, komt als ongeslagen racewinnaar naar Assen. Zijn voorsprong op de Duitser Ulf Ehninger in de Benetton B197 bedraagt achttien punten. In de ‘OPEN’-klasse leidt ex-F1-coureur Antonio Pizzonia uit Brazilië met meer dan vijftig punten voorsprong op zijn Ierse teamgenoot Paul O'Connell. Pizzonia, die in totaal twintig Formule 1-races reed voor de teams van Jaguar en Williams, stuurde eind juli in Misano zijn World Series V8-bolide naar een dubbele overwinning.

In de ‘FORMULA’-categorie, waarin ook het broertje van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, Fabian Vettel, meerijdt, verraste de Braziliaan Adriano Buzaid in Misano met zijn debuutzege. Buzaid vocht het duel van het weekend uit met de Let Harald Schlegelmilch. De voormalige F3- en F2-coureur deed op zijn beurt op de zaterdag in Misano van zich spreken door met een World Series by Renault-auto het hele GP2-veld achter zich te houden. Bij de ‘SUPERLIGHTS’, een klasse gereserveerd voor 6-cylinders, heeft de Duitser Henry Clausnitzer, rijdend in een World Series-auto, dankzij twee overwinningen in Misano, een ruime voorsprong op de Oostenrijker Stefan Eisinger-Sewald in zijn Ralt-F3000 RT23.

 


BESTEL HIER JE KAARTEN VOOR DE PADDOCK!

Jacks Scapino Drenthe Telegraaf SLAM! FM Vakgarage